- petržlenová vňať
- 75 g paradajkového pretlaku
- 1.5 kg baranieho stehna
- 100 g masla
- 1 cibuľa
- 150 g koreňovej zeleniny
- 20 g hladkej múky
- 20 g hladkej múky
- 1.5 dl červeného vína
- 1.5 dl vývaru z kostí
Vykostené stehno zbavíme tuku, blán, rozrežeme tak, aby vznikol plátok mäsa, ktorý možno zrolovať a vyklepeme.
Slaninu pokrájame na kocky, zohrejeme ju na panvici a opražíme na nej očistené, na plátky nakrájané huby.
Pridáme na rezance nakrájanú mäkkú salámu, dve namočené a vytlačené žemle, soľ, cesnak a 2 vajcia a plnku riadne vypracujeme. Mäso potrieme touto plnkou, skrútime a previažeme kuchynskou niťou.
Na panvici na masle opražíme na plátky pokrájanú cibuľu a na kolieska pokrájanú koreňovú zeleninu, vložíme mäso, prudko opečieme, potom podlejeme vývarom a pečieme v rúre. Občas obraciame a podlievame vodou alebo vývarom z kostí. Ku koncu pečenia pridáme
Keď je mäso mäkké, šťavu vydusíme na tuk, prilejeme víno, v ktorom sme rozmiešali múku, krátko povaríme a precedíme.
Do hotovej omáčky pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Podávame s knedľou.
Plnka:50 g slaniny, 100 g šampiňónov, 150 g mäkkej salámy, 2 žemle, 2 vajcia, soľ, cesnak