Prísady
- 1 kg bravčové rebrá
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 PL med
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 dl čierne pivo
- 1 čl nasekané čerstvé čili
- 2 čl kečup
- 150g PL citrónová šťava
- olej
- 150g čl maslo
Postup
Med s maslom necháme v panvici mierne skaramelizovať. Pridáme cibuľu nakrájanú na štvrťky, očistený cesnak a opražíme.
Zalejeme pivom, vložíme ostatné ingrediencie a za občasného miešania necháme redukovať, kým zmes nie je hustá ako sirup. Necháme mierne vychladnúť.
Rebierka rozrežeme na časti po 3 – 4 dielikoch a zo všetkých strán potrieme marinádou. Vložíme ich do pevného igelitového vrecka, vytlačíme z neho čo najviac vzduchu a zaviažeme.
Vo väčšom hrnci zohrejeme vodu, dáme do nej vrecko s rebierkami a odkryté varíme asi hodinu.
Nakoniec na rozohriatom grile dochrumkava dopečieme.