Pečené rebrá

Pečené rebrá
Prísady
  • 1 kg bravčové rebrá
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 PL med
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 dl čierne pivo
  • 1 čl nasekané čerstvé čili
  • 2 čl kečup
  • 150g PL citrónová šťava
  • olej
  • 150g čl maslo
Postup

Med s maslom necháme v panvici mierne skaramelizovať. Pridáme cibuľu nakrájanú na štvrťky, očistený cesnak a opražíme.

Zalejeme pivom, vložíme ostatné ingrediencie a za občasného miešania necháme redukovať, kým zmes nie je hustá ako sirup. Necháme mierne vychladnúť.

Rebierka rozrežeme na časti po 3 – 4 dielikoch a zo všetkých strán potrieme marinádou. Vložíme ich do pevného igelitového vrecka, vytlačíme z neho čo najviac vzduchu a zaviažeme.

Vo väčšom hrnci zohrejeme vodu, dáme do nej vrecko s rebierkami a odkryté varíme asi hodinu.

Nakoniec na rozohriatom grile dochrumkava dopečieme.