Pečené morčacie stehno v zeleninovej omáčke

Pečené morčacie stehno v zeleninovej omáčke
Prísady
  • maslo
  • cibuľa
  • 150 g prerastenej oravskej slaniny
  • soľ
  • pór
  • 0.6 kg morčacie stehná
  • brokolica
  • 100 g šampiňónov alebo čerstvých hríbov
  • zelerové stonky
  • šľahačkovú smotanu
  • kyslú smotanu
  • šafran
  • solamyl
Postup

Morčacie stehná osolíme, obalíme oravskou slaninou , položíme na vymastený pekáč a upečieme.

Omáčka: Zeleninu nakrájame nadrobno, udusíme na masle, brokolicu najprv povaríme v pare, pridáme šafran, soľ, smotanu a zahustíme solamylom.

Podávame so širokými zelenými rezancami.