- 600 g kuracie prsné rezne
- rastlinný olej
- mleté čierne korenie
- mletá sladká paprika
- oregano drvené
- olivový olej
- 300 g sušený cícer
- 4 strúčiky cesnak
- 1 ks cibuľa
- 400 ml vývar z cíceru
- 250 g mrkva
- 50 g zeler
- 2 ks citróny
- 100 g sezamová pasta
- morská soľ
- 0,5 PL cukor kryštálový
- 1 ks hlávkový šaklát
- 1 ks červená paprika
Umyté a osušené kuracie prsia vložíme do misky a pridáme k nim 2 lyžice rastlinného oleja. Ochutíme grilovacím korením a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky marinovať.
Následne ich dozlatista opečieme na rozpálenej panvici s olejom z oboch strán . Preložíme ich na plech, prelejeme výpekom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 12 minút. Upečené kuracie prsia nakrájame na plátky.
Cícer prepláchneme a necháme cez noc namočený vo vode. Potom uvaríme podľa návodu na obale domäkka.
Vo väčšom hrnci rozohrejeme rastlinný olej, na ktorom orestujeme na kocky nakrájanú mrkvu (50 g) a zeler a nahrubo nakrájaný cesnak a cibuľu. Potom pridáme uvarený cícer a podlejeme 400 ml vody, v ktorej sa cícer varil. Dusíme pod pokrievkou asi 20 minút. Stiahneme z ohňa, pridáme nastrúhanú kôru z 1 a ½ citróna a rozmixujeme na kašu.
Ochutíme sezamovou pastou, šťavou z 1 citróna (podľa chuti), soľou, korením a pár kvapkami olivového oleja. Pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom a posypeme mletou paprikou.
Šalát: V menšej miske zmiešame nastrúhanú kôru a šťavu z ½ citróna, cukor, 50 ml olivového oleja, soľ a korenie. Dôkladne premiešame. Umytý a osušený šalát a zvyšnú mrkvu nakrájame na tretiny, papriku na tenšie pásiky.