Pečené kuracie prsia s cícerovou kašou

Pečené kuracie prsia s cícerovou kašou
Prísady
  • 600 g kuracie prsné rezne
  • rastlinný olej
  • mleté čierne korenie
  • mletá sladká paprika
  • oregano drvené
  • olivový olej
  • 300 g sušený cícer
  • 4 strúčiky cesnak
  • 1 ks cibuľa
  • 400 ml vývar z cíceru
  • 250 g mrkva
  • 50 g zeler
  • 2 ks citróny
  • 100 g sezamová pasta
  • morská soľ
  • 0,5 PL cukor kryštálový
  • 1 ks hlávkový šaklát
  • 1 ks červená paprika
Postup

Umyté a osušené kuracie prsia vložíme do misky a pridáme k nim 2 lyžice rastlinného oleja. Ochutíme grilovacím korením a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky marinovať.

Následne ich dozlatista opečieme na rozpálenej panvici s olejom z oboch strán . Preložíme ich na plech, prelejeme výpekom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 12 minút. Upečené kuracie prsia nakrájame na plátky.

Cícer prepláchneme a necháme cez noc namočený vo vode. Potom uvaríme podľa návodu na obale domäkka.

Vo väčšom hrnci rozohrejeme rastlinný olej, na ktorom orestujeme na kocky nakrájanú mrkvu (50 g) a zeler a nahrubo nakrájaný cesnak a cibuľu. Potom pridáme uvarený cícer a podlejeme 400 ml vody, v ktorej sa cícer varil. Dusíme pod pokrievkou asi 20 minút. Stiahneme z ohňa, pridáme nastrúhanú kôru z 1 a ½ citróna a rozmixujeme na kašu.

Ochutíme sezamovou pastou, šťavou z 1 citróna (podľa chuti), soľou, korením a pár kvapkami olivového oleja. Pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom a posypeme mletou paprikou.

Šalát: V menšej miske zmiešame nastrúhanú kôru a šťavu z ½ citróna, cukor, 50 ml olivového oleja, soľ a korenie. Dôkladne premiešame. Umytý a osušený šalát a zvyšnú mrkvu nakrájame na tretiny, papriku na tenšie pásiky.