Prísady
- 1.5 kg kačacie stehná
- 1 veľké jablko
- 50 g hrozienok
- bylinková soľ
Postup
Stehná umyjeme, osolíme a vložíme do väčšej misy z jenského skla.
Pečieme prikryté vekom pri teplote 200 st. asi 1 a 1/2 hodiny, občas polejeme výpekom. Nepodlievame ani nepridávame žiadny tuk!!!
Pred dopečením pridáme na plátky pokrájané a ošúpané jablko a namočené hrozienka, dopečieme do zlatohneda ešte 20-30 minút.
Knedle: 400 g zemiakov uvarených v šupke, 100 g hrubej múky, 80 g krupice, 1 vajce, 20 g masla, soľ
Cesto na knedle pripravíme z najemno postrúhaných zemiakov a ostatných prísad - miesime rukou. Vytvarujeme 4 valčeky s priemerom asi 5cm, ktoré vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 15-17 min.