Pečené bravčové plátky na pive

Pečené bravčové plátky na pive
Prísady
  • 500 g bravčové karé / stehno
  • 7 Pl plnotučná horčica
  • 3 ks mrkva
  • 3 Pl sójová omáčka
  • morská soľ
  • 3 Pl maslo
  • 4 Pl pivo tmavé / svetlé
  • 4 ks bobkový list
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 ks cibuľa
  • 1,5 hrnčeka kečup
  • 7 ks nové korenie
Postup

Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme a osolíme.

Horčicu s 3 strúčikmi prelisovaného cesnaku vymiešame. V samostatnej nádobe zmiešame kečup so sójovou omáčkou a pivom.

Cesnak, cibuľu a očistenú mrkvu nakrájame na kolieska.

Plátky mäsa potrieme z oboch strán zmesou horčice s cesnakom a poukladáme na vymastený pekáč.

Na plátky poukladáme nakrájanú mrkvu, cesnak a cibuľu.

Takto pripravené mäso zalejeme kečupovou zmesou a dáme piecť na 50 min. do rúry predhriatej na 180 °C.

Približne po 20 minútach mäso premiešame aby sa nám rovnomerne prepieklo.

Podávame s opečenými zemiakmi, prípadne so zemiakovou kašou.