Prísady
- 500 g bravčové karé / stehno
- 7 Pl plnotučná horčica
- 3 ks mrkva
- 3 Pl sójová omáčka
- morská soľ
- 3 Pl maslo
- 4 Pl pivo tmavé / svetlé
- 4 ks bobkový list
- 5 strúčikov cesnaku
- 3 ks cibuľa
- 1,5 hrnčeka kečup
- 7 ks nové korenie
Postup
Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme a osolíme.
Horčicu s 3 strúčikmi prelisovaného cesnaku vymiešame. V samostatnej nádobe zmiešame kečup so sójovou omáčkou a pivom.
Cesnak, cibuľu a očistenú mrkvu nakrájame na kolieska.
Plátky mäsa potrieme z oboch strán zmesou horčice s cesnakom a poukladáme na vymastený pekáč.
Na plátky poukladáme nakrájanú mrkvu, cesnak a cibuľu.
Takto pripravené mäso zalejeme kečupovou zmesou a dáme piecť na 50 min. do rúry predhriatej na 180 °C.
Približne po 20 minútach mäso premiešame aby sa nám rovnomerne prepieklo.
Podávame s opečenými zemiakmi, prípadne so zemiakovou kašou.