Prísady
- 1 kg bravčové karé
- 3 Pl rastlinný olej
- 1 Pl masla
- 1 ks brusnicový kompót
- 1 hrsť nasekané čerstvé bylinky podľa chuti - oregano, tymián, rozmarín
- 4 dl vývar
- drvená rasca
- morská soľ
Postup
Mäso potrieme olejom, osolíme, posypeme rascou, vložíme do vymasteného pekáča a podlejeme troškou vody.
Pečieme v rúre pri 180 st.C, spočiatku podlievame len vlastnou šťavou a môžeme ešte potierať olejom. Keď sa mäso zapečie, zalejeme ho vývarom.
Počas pečenia mäso obrátime, aby sa rovnomerne prepieklo a občas ho polievame šťavou. Pečieme cca 1 hod.
Po cca hodine povrch mäsa potrieme brusnicovým kompótom a dáme ešte na 10 min. zapiecť.
Hotové mäso nakrájame na tenké plátky a šťavu ešte zjemníme 1 Pl masla.
Podávame s uvarenými alebo pečenými zemiakmi.