Pečené bravčové karé s brusnicami

Pečené bravčové karé s brusnicami
Prísady
  • 1 kg bravčové karé
  • 3 Pl rastlinný olej
  • 1 Pl masla
  • 1 ks brusnicový kompót
  • 1 hrsť nasekané čerstvé bylinky podľa chuti - oregano, tymián, rozmarín
  • 4 dl vývar
  • drvená rasca
  • morská soľ
Postup

Mäso potrieme olejom, osolíme, posypeme rascou, vložíme do vymasteného pekáča a podlejeme troškou vody.

Pečieme v rúre pri 180 st.C, spočiatku podlievame len vlastnou šťavou a môžeme ešte potierať olejom. Keď sa mäso zapečie, zalejeme ho vývarom.

Počas pečenia mäso obrátime, aby sa rovnomerne prepieklo a občas ho polievame šťavou. Pečieme cca 1 hod.

Po cca hodine povrch mäsa potrieme brusnicovým kompótom a dáme ešte na 10 min. zapiecť.

Hotové mäso nakrájame na tenké plátky a šťavu ešte zjemníme 1 Pl masla.

Podávame s uvarenými alebo pečenými zemiakmi.