Pečená kačka s červenou kapustou

Pečená kačka s červenou kapustou
Prísady
  • 2.5 kg kačka
  • červená kapusta
  • soľ
  • ocot
  • cibuľa
  • červené víno
  • rasca
  • olej
  • čierne korenie
  • borievka
  • majoránka
Postup

Kačku očistite, osoľte, posypte rascou a nechajte trochu postáť.

Prikryte, nepodlievajte a dajte piecť.

Kapustu nakrájajte, posoľte a nechajte chvíľku odstáť.

Potom na olej pridajte cibuľu, opražte, pridajte trochu cukru, pomiešajte a pridajte kapustu.

Za stáleho miešania kapustu orestujete, pridajte trochu rasce, čierneho korenia a borievku.

Podlejte trochou vody a prikryté duste.

Podávajte s domácou kysnutou alebo zemiakovou knedľou.