Prísady
- 2 jablká
- 0.3 kg bravčovej pečene
- olej
- 50 g mletých orechov
- 1 cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- rasca
- 1 hlávka hlávka červenej kapusty
- 2 PL cukru
- 1 polievková PL octu
- 200 g uvarenej ryže
- 3 dl sladkej smotany
Postup
Umytú odblanenú pečeň pokrájame a spolu s pomletými orechmi dusíme na oleji do mäkka. Udusenú, vychladnutú pečeň zomelieme.
V druhej nádobe na zvyšku oleja dusíme na tenko pokrájanú, osolenú kapustu, pridáme korenie, rascu a postrúhané jablká. Do udusenej kapusty pridáme cukor a ocot.
Do vymasteného pekáča dávame jednotlivé vrstvy - pečeň, ryžu a kapustu. Každú vrstvu dobre pokropíme smotanou a dáme do horúcej rúry zapiecť.