Prísady
- zelená petržlenová vňať
- 0.6 kg teľacích rebierok
- morská soľ
- čerstvo potlčené čierne korenie
- 60 g panenského oleja
- 20 g rastlinného masla
- 6 vajec
- 150 g čerstvých húb
- 1-2 kápia
Postup
Teľacie rebierka opláchneme, osušíme, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na oleji z oboch strán.
Vo výpeku z mäsa opražíme múku, zalejeme vývarom, dobre povaríme, precedíme a zjemníme maslom.
Na každú porciu pripravíme omeletu z jedného vajca.
Na hotovú omeletu dáme opečené rebierko, posypeme ho osobitne udusenými hubami, omeletu preložíme a povrch posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a kúskom kapie.
Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.