Prísady
- 1 cibuľa
- 1 liter šťavy z kyslej kapusty
- mleté čierne korenie
- majoránka
- cesnak
- 0.5 kg bravčového chvosta
- 0.5 kg bravčového rebierka
- 1.5 litra vody
- soľ
- hladká múka
- 15 g sušených hríbov
- 400 g klobásy
- 100 g koreňovej zeleniny
- 350 g kyslej kapusty
Postup
Do studenej osolenej vody dajte sušené huby, bravčové rebierka, čerstvú alebo údenú klobásu a varte. Asi po 30 min. pridajte pokrájanú koreňovú zeleninu a kapustu.
Keď je všetko mäkké, pridajte precedenú cibuľovú zápražku, kapustnicu a spolu povarte 10 min.
Nakoniec dochuťte mletým čiernym korením, majoránkou a cesnakom rozotreným so soľou. Uvarené rebierka a klobásu pokrájajte a vložte späť do kapustnice.
TIP: Podávame so zemiakovou kašou.