Oravská kapustnica

Oravská kapustnica
Prísady
  • 1 cibuľa
  • 1 liter šťavy z kyslej kapusty
  • mleté čierne korenie
  • majoránka
  • cesnak
  • 0.5 kg bravčového chvosta
  • 0.5 kg bravčového rebierka
  • 1.5 litra vody
  • soľ
  • hladká múka
  • 15 g sušených hríbov
  • 400 g klobásy
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 350 g kyslej kapusty
Postup

Do studenej osolenej vody dajte sušené huby, bravčové rebierka, čerstvú alebo údenú klobásu a varte. Asi po 30 min. pridajte pokrájanú koreňovú zeleninu a kapustu.

Keď je všetko mäkké, pridajte precedenú cibuľovú zápražku, kapustnicu a spolu povarte 10 min.

Nakoniec dochuťte mletým čiernym korením, majoránkou a cesnakom rozotreným so soľou. Uvarené rebierka a klobásu pokrájajte a vložte späť do kapustnice.

TIP: Podávame so zemiakovou kašou.