Morka na pomarančoch

Morka na pomarančoch
Prísady
  • 4 kg morka
  • 3 pomaranče
  • zemiaky
  • hladká múka
  • maslo
  • soľ
  • korenie
  • alobal
  • kukurica
  • kyslá smotana
  • jablko
Postup

Pekáč pomastite, morku pokvapkajte pomarančovou šťavou, posoľte, trochu okoreňte, dovnútra dajte jablko, podlejte vodou.Pečte asi 2,5 hod a počas pečenia podlievajte vodou.

Pokiaľ sa mäso upečie pripravte si zemiaky. Na neošúpanom zemiaku urobte nožom kríž a dajte do alobalu narezanou stranou nahor (každý zemiak zvlášť). Keď sa morka pečie asi 1,5 hod, pridajte zemiaky (potrebujú asi 45 min pri 200 °C).

Do výpeku pridajte pomarančovú kôru, trochu korenia, smotanu, povarte 2-3 min.