Morčacie prsia plnené šampiňónmi a praženicou

Morčacie prsia plnené šampiňónmi a praženicou
Prísady
  • hladká múka
  • 0.5 kg morčacích pŕs
  • 100 g šampiňónov alebo čerstvých hríbov
  • 3 vajcia
  • mlieko
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Postup

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a naplníme šampiňónovou praženicou.

Z vajíčka, múky a mlieka pripravíme parížske cestíčko, v ktorom obalíme pripravené naplnené morčacie prsia.

Vysmažíme na horúcom oleji. Pred podávaním rozrežeme na polovicu.

Podávame s opekanými zemiakmi.

Praženica so šampiňónmi: Očistené a umyté šampiňóny pokrájame na pásiky a opražíme. Vajcia rozbijeme do nádoby, zmiešame s mliekom, vlejeme k šampiňónom, pražíme za pomalého miešania. Pri konci praženia pridáme posekanú petržlenovú vňať a pochutiny.