Prísady
- hladká múka
- 0.5 kg morčacích pŕs
- 100 g šampiňónov alebo čerstvých hríbov
- 3 vajcia
- mlieko
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a naplníme šampiňónovou praženicou.
Z vajíčka, múky a mlieka pripravíme parížske cestíčko, v ktorom obalíme pripravené naplnené morčacie prsia.
Vysmažíme na horúcom oleji. Pred podávaním rozrežeme na polovicu.
Podávame s opekanými zemiakmi.
Praženica so šampiňónmi: Očistené a umyté šampiňóny pokrájame na pásiky a opražíme. Vajcia rozbijeme do nádoby, zmiešame s mliekom, vlejeme k šampiňónom, pražíme za pomalého miešania. Pri konci praženia pridáme posekanú petržlenovú vňať a pochutiny.