Prísady
- 1 ks paprika zelená
- korenie grilovacie
- 2 strúčiky cesnaku
- olej
- 2 paradajky
- 2 cibule
- 4 plátky údená slanina gazdovská
- 0.7 kg morčacie krídla
Postup
Umyté morčacie krídlo rozdelíme na dve časti, prešpikujeme cesnakom a obalíme v grilovacom korení.
Alobal potrieme olejom, položíme naň krídlo a bohato obložíme zeleninou. Navrch položíme slaninu. Dobre zabalíme, aby nám šťava nevytiekla, a uložíme na plech. Podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry približne na jednu hodinu.
Po hodine otvoríme a dopečieme. Asi po 15 minútach je jedlo hotové.
Podávame s hráškovou ryžou, ktorú sme dusili na póre.
Servírujeme so zeleninovým šalátom.
Vynikajúco chutia aj s chlebom, ktorý si môžeme namáčať vo výpeku.