Morčacie krídla v alobale

Morčacie krídla v alobale
Prísady
  • 1 ks paprika zelená
  • korenie grilovacie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • 2 paradajky
  • 2 cibule
  • 4 plátky údená slanina gazdovská
  • 0.7 kg morčacie krídla
Postup

Umyté morčacie krídlo  rozdelíme na dve časti, prešpikujeme cesnakom a obalíme v grilovacom korení.

Alobal potrieme olejom, položíme naň krídlo a bohato obložíme zeleninou.  Navrch položíme slaninu. Dobre zabalíme, aby nám šťava nevytiekla, a uložíme na plech. Podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry približne na jednu hodinu.

Po hodine otvoríme a dopečieme. Asi po 15 minútach je jedlo hotové.

Podávame s hráškovou ryžou, ktorú sme dusili na póre. 

Servírujeme so zeleninovým šalátom.

Vynikajúco chutia aj s chlebom, ktorý si môžeme namáčať vo výpeku.