Prísady
- 50 g cestoviny
- 0.25 kg morčacích krkov
- 2 mrkvy
- nové korenie
- 50 g sterilizovaný hrášok
- 0.5 zeleru
- 50 g sterilizovaná kukurica
- petržlen
- cibuľa
- bobkový list
- soľ
Postup
Koreňovú zeleninu očistíme. Morčacie mäso (odrezky aj kosti ) ešte podľa potreby očistíme, umyjeme a pridáme spolu so zeleninou do hrnca. Všetko zalejeme vodou a spoločne dáme variť.
Zatiaľ si ošúpeme cibuľu a spolu s korením ju pridáme do základu polievky. Mäso a zeleninu varíme domäkka.
V samostatnom hrnci si medzitým dáme uvariť cestoviny.
Keď je mäso so zeleninou uvarené domäkka , pridáme do hrnca kukuricu, hrášok (môžeme použiť aj mrazené), pokrájaný ligurček a uvarené precedené cestoviny. Krátko povaríme.
Nakoniec polievku scedíme, kosti a korenie vyberieme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a spolu s mäsom vrátime do vývaru.