Morčací vývar

Morčací vývar
Prísady
  • 2 ks morčacie krky
  • 2 ks morčacie krídla
  • 3 ks mrkva
  • 2 ks petržlen
  • 1/3 zeler
  • 1 ks kaleráb
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks paradajka olúpaná
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 3 ks celé čierne korenie
  • 4 ks nové korenie
  • soľ
  • nadrobno nasekaná petžlenová vňať, zelerová a ligurčeková vňať
  • 1 ks zemiak
Postup

Umyté krky a krídla dáme variť do osolenej vody s olúpanou cibuľou, cesnakom, čiernym a novým korením, soľou.

Zeleninu očistíme, prekrojíme na štvrtinky (zemiak a paradajku necháme celú) a pridáme do polievky.

Pridáme nasekanú vňať a všetko varíme na slabom plameni domäkka.

Uvarený vývar precedíme, zeleninu nakrájame na menšie kúsky, mäso z kostí oberieme a vrátime do polievky.

Dochutíme soľou. Podávame s cestovinou a nasekanou petržlenovou vňaťou.