Prísady
- 2 ks morčacie krky
- 2 ks morčacie krídla
- 3 ks mrkva
- 2 ks petržlen
- 1/3 zeler
- 1 ks kaleráb
- 1 ks zelená paprika
- 1 ks paradajka olúpaná
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 3 ks celé čierne korenie
- 4 ks nové korenie
- soľ
- nadrobno nasekaná petžlenová vňať, zelerová a ligurčeková vňať
- 1 ks zemiak
Postup
Umyté krky a krídla dáme variť do osolenej vody s olúpanou cibuľou, cesnakom, čiernym a novým korením, soľou.
Zeleninu očistíme, prekrojíme na štvrtinky (zemiak a paradajku necháme celú) a pridáme do polievky.
Pridáme nasekanú vňať a všetko varíme na slabom plameni domäkka.
Uvarený vývar precedíme, zeleninu nakrájame na menšie kúsky, mäso z kostí oberieme a vrátime do polievky.
Dochutíme soľou. Podávame s cestovinou a nasekanou petržlenovou vňaťou.