Mleté teľacie rezne s kaviárom a holandskou omáčkou

Mleté teľacie rezne s kaviárom a holandskou omáčkou
Prísady
  • muškátový oriešok
  • 0.6 kg teľacieho mäsa
  • 0.6 kg teľacieho mäsa
  • 0.6 kg teľacieho mäsa
  • mlieko
  • 1 žemľa
  • 1 vajce
  • olej
  • 4 na tvrdo uvarené vajcia
  • kaviár
  • mleté čierne korenie
Postup

Umyté mäso odblaníme. Žemľu namočíme do mlieka (vody), vyžmýkame a spolu s mäsom zomelieme. Potom zmes osolíme, pridáme mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, vajce a spolu dobre rozmiešame. Na doske posypanej múkou sformujeme rezne, ktoré potrieme olejom, poukladáme na dobre rozohriaty grilovací rošt a grilujeme z každej strany 3-4 min.

Hotové rezne upravíme na mise, na každý uložíme polovičku uvareného vajca a naň položíme kôpku kaviáru.

Podávame s hranolkami a holandskou omáčkou.

Holandská omáčka: 1 dl mlieka, 2 dl vývaru z kostí, 4 žĺtky, 40 g masla, soľ, citrónová šťava