Prísady
- muškátový oriešok
- 0.6 kg teľacieho mäsa
- 0.6 kg teľacieho mäsa
- 0.6 kg teľacieho mäsa
- mlieko
- 1 žemľa
- 1 vajce
- olej
- 4 na tvrdo uvarené vajcia
- kaviár
- mleté čierne korenie
Postup
Umyté mäso odblaníme. Žemľu namočíme do mlieka (vody), vyžmýkame a spolu s mäsom zomelieme. Potom zmes osolíme, pridáme mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, vajce a spolu dobre rozmiešame. Na doske posypanej múkou sformujeme rezne, ktoré potrieme olejom, poukladáme na dobre rozohriaty grilovací rošt a grilujeme z každej strany 3-4 min.
Hotové rezne upravíme na mise, na každý uložíme polovičku uvareného vajca a naň položíme kôpku kaviáru.
Podávame s hranolkami a holandskou omáčkou.
Holandská omáčka: 1 dl mlieka, 2 dl vývaru z kostí, 4 žĺtky, 40 g masla, soľ, citrónová šťava