Milánske hovädzie rezne

Milánske hovädzie rezne
Prísady
  • 800 g falošná hovädzia sviečková
  • 1 ks cibuľa
  • 4-5 PL slnečnicový olej
  • 20 g hladká múka
  • 3-4 strúčiky cesnak
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 100 g čerstvé šampiňóny
  • 30 g masla
  • 1-2 PL med
  • 100 ml červeného vína
  • 250 ml vývaru
  • soľ
  • čierne korenie
  • 400 g gnocchi
  • 150 g strúhaný parmezán
  • čerstvá petržlenová vňať, pažítka
Postup

Nepravú hovädziu sviečkovú najkrájame na hrubšie pláty. Zľahka obalíme v múke a na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán.

Vo výpeku opečieme cibuľu nakrájanú na rezance a po chvíli pridáme aj cesnak nakrájaný na plátky. Orestujeme. Dávame pozor, lebo cesnak ma tendenciu rýchlo prihorieť a potom je horký.

Vrátime mäso spät do panvice. Ak nemáme hlbokú panvicu s pokrievkou, preložíme orestovanú cibuľu s  cesnakom do hrnca.

Pridáme orestované plátky mäsa, paradajkový pretlak a pokrájané šampiňóny.

Ochutíme soľou, korením, podlejeme asi polovicou vývaru a prikryté dusíme na malom ohni minimálne 1,5 hod. Počas dusenia podlievame malým množstvom vývaru.

Po zmäknutí mäsa panvicu odkryjeme. Zmes mäsa a húb podlejeme vínom odkryté povaríme ešte asi 20-30 min. Alkohol sa odparí a šťava sa zredukuje.

Mäso vyberieme a ponorným mixérom šťavu nahladko rozmixujeme. Následne vrátime mäso do omáčky, dochutíme ju troškou medu a masla a necháme ešte raz zovrieť.

Podávame s gnocchi, ktoré bohato posypeme strúhanym syrom.