Mäsové pirohy

Mäsové pirohy
Prísady
  • 1 vajce
  • soľ
  • 30 g masti
  • 1 cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • 1 PL masla
  • 0.2 kg mletého bravčového mäsa
  • 500 g uvarených pretlačených zemiakov
  • 150 g hrubej múky
  • 50 g pšeničnej krupice
Postup

Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, mleté čierne korenie, osolíme a domäkka udusíme. Do pretlačených zemiakov pridáme múku, krupicu, soľ, vajce a zamiesime cesto.

Na doske ho rozvaľkáme pripravené cesto, nakrájame na štvorce a na ne kladieme plnku. Naplnené štvorce preložíme napoly, aby vznikol trojuholník a okraje pritlačíme vidličkou.

Uvaríme vo vriacej osolenej vode, vyberieme a polejem maslom, aby sa nezlepili.

Podávame s opečenou slaninkou a kyslou smotanou.