Prísady
- 1 vajce
- soľ
- 30 g masti
- 1 cibuľa
- mleté čierne korenie
- 1 PL masla
- 0.2 kg mletého bravčového mäsa
- 500 g uvarených pretlačených zemiakov
- 150 g hrubej múky
- 50 g pšeničnej krupice
Postup
Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, mleté čierne korenie, osolíme a domäkka udusíme. Do pretlačených zemiakov pridáme múku, krupicu, soľ, vajce a zamiesime cesto.
Na doske ho rozvaľkáme pripravené cesto, nakrájame na štvorce a na ne kladieme plnku. Naplnené štvorce preložíme napoly, aby vznikol trojuholník a okraje pritlačíme vidličkou.
Uvaríme vo vriacej osolenej vode, vyberieme a polejem maslom, aby sa nezlepili.
Podávame s opečenou slaninkou a kyslou smotanou.