Prísady
- 1 kg hovädzie mäso
- 3 PL olivový olej
- 1-2 kg cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL Garam Masala korenie
- 1 PL mletá červená paprika
- 1 čl rasca mletá
- 0,5 čl kurkuma
- 0,5 čl kajenské korenie
- 2 dl suché červené víno
- 2 dl suché sherry
- 1 ks konzerva krájaných paradajok
- 4 dl hovädzí vývar
- 2 hrste hrozienok
Postup
Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Dochutíme ho soľou a korením.
V hrnci rozpálime 2 lyžice oleja, pridáme mäso a opražíme ho. Potom mäso preložíme do misy a udržiavame v teple.
Do hrnca nalejeme lyžicu oleja, opražíme cibuľu. Potom pridáme nasekaný cesnak, gram masalu, mletú papriku, rascu, kurkumu a korenie. Premiešame a poriadne opražíme.
Do zmesi prilejeme víno a sherry. Varíme približne 10 minút, potom prilejeme vývar, paradajky aj so šťavou, hrozienka a všetko premiešame. Naspäť vrátime mäso a dusíme domäkka na miernom ohni.