Marocké hovädzie curry

Marocké hovädzie curry
Prísady
  • 1 kg hovädzie mäso
  • 3 PL olivový olej
  • 1-2 kg cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL Garam Masala korenie
  • 1 PL mletá červená paprika
  • 1 čl rasca mletá
  • 0,5 čl kurkuma
  • 0,5 čl kajenské korenie
  • 2 dl suché červené víno
  • 2 dl suché sherry
  • 1 ks konzerva krájaných paradajok
  • 4 dl hovädzí vývar
  • 2 hrste hrozienok
Postup

Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Dochutíme ho soľou a korením.

V hrnci rozpálime 2 lyžice oleja, pridáme mäso a opražíme ho. Potom mäso preložíme do misy a udržiavame v teple.

Do hrnca nalejeme lyžicu oleja, opražíme cibuľu. Potom pridáme nasekaný cesnak, gram masalu, mletú papriku, rascu, kurkumu a korenie. Premiešame a poriadne opražíme.

Do zmesi prilejeme víno a sherry. Varíme približne 10 minút, potom prilejeme vývar, paradajky aj so šťavou, hrozienka a všetko premiešame. Naspäť vrátime mäso a dusíme domäkka na miernom ohni.