Prísady
- 1 kg lososa
- 150 g slaniny
- 150 ml sladkej smotany
- 500 g paradajok
- 2 cibule
- 2 mladé cibuľky
- 1 zväzok kôpru
- 1 zväzok petržlenu
- žerucha
- 1 citrrón
- soľ
- biele korenie
Postup
Lososa umyjeme a riadne osušíme, pokvapkáme citrónom a necháme v chlade odležať.
Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky a na panvici sprudka opečieme.
Bylinky podľa vlastnej chuti natrháme, mladú cibuľku nakrájame na tenké kolieska . Všetko zmiešame so smota- nou. Z paradajok ošúpeme šupky (najlepšie tak, že ich sparíme horúcou vodou) a nakrájame na malé kocky.
Lososa osolíme a okoreníme, dáme na pekáč, na ktorom máme už polovicu zmesi cibule so slaninou. Obložíme paradajkami, pokryjeme bylinkami so smotanou a nakoniec prikryjeme zvyškom slaniny s cibuľou a do chrumkava upečieme.
Podávame s ryžou alebo s opečenými zemiakmi.