- 1 ks celé kurča
- 6 ks vajcia
- olej
- morská soľ
- 5 PL hladkej múky
Kurča si rozpocujeme na jednotlivé diely, môžeme každú čast rozdeliť na menšie kúsky, prípadne použiť len samostatné vykostené prsia či stehná, ktoré nakrájame na menšie časti.
Jednotlivé kúsky kurčaťa obalíme v hladkej múke.
Vajcia si oddelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme hustú penu, ktorú potom zľahka vmiešame do žĺtkov, až nám vznikne penová hmota na obaľovanie.
Múkou obalené kúsky mäsa zľahka namáčame v penovej hmote a rýchlo kladieme do rozpáleného oleja, kde ich zľahka dozlatista opražíme.
Osmažené kúsky poukladáme do zapekacej misy, jemne posolíme, podlejeme asi 1 dl vody a zakryté dáme zapiecť na cca 20 min do rúry vyhriatej na 250 st.
Keď je mäso mäkké, môžeme podávať so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom, alebo so zeleninovou ryžou.