Kuracie teriyaki

Kuracie teriyaki
Prísady
  • 500 g kuracie prsia
  • 3 PL olej
  • 100 g mrkva
  • 30 g čerstvý zázvor
  • 10 g cesnak
  • 30 g jarná cibuľka
  • 300 g brokolica
  • 10 g chilli paprička
  • 10 g morská soľ
  • 2 PL citrónová šťava
Postup

Zázvor, mrkvu, chilli papriku a cibuľu pokrájame na tenké dlhé rezance. Z brokolice odstránime hrubú časť (tú použijeme napríklad do zeleninového vývaru). Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky.

Mäso pokrájame na tenké rezance, jemne osolíme a premiešame s lyžicou oleja. Hodíme na rozpálenú panvicu a opečieme zo všetkých strán (asi 4 minúty). Potom ho odložíme z panvice do misky, zalejeme teriyaki omáčkou, premiešame a zakryjeme aby nevychladlo.

Na tú istú panvicu dáme zvyšné dve lyžice oleja a opečieme na ňom najskôr zázvor. Potom pridáme rozotretý cesnak, orestujeme a až potom pridáme mrkvu, chilli papriku a cibuľu. Restujeme ďalej (asi 3 minúty).

Keď je zelenina pekne opečená, pridáme ružičky surovej brokolice, podlejeme trochou (asi 1 dcl) vody, šťavu z polovice citróna a panvicu zakryjeme (paríme asi 3 minúty). Brokolica aj zelenina zmení farbu na svetlejšiu, ale zostane chrumkavá. Potom panvicu odokryjeme, pridáme mäso aj s omáčkou a krátko všetko prevaríme.

Podávame s ryžou.

Teriyaki omáčka: Zmiešame 75 ml sójovej omáčky,´25 ml ryžového vína a 0,5 čl trstinového cukru.