Kuracie stehná na smotane

Kuracie stehná na smotane
Prísady
  • 6 ks kuracie stehná
  • 400 ml smotana na šľahanie
  • 3 - 4 strúčiky cesnak
  • 150 g strúhaný tvrdý syr
  • korenie na pečené kurča
  • celá rasca
  • olej
  • soľ
Postup

Kuracie stehná umyjeme, osušíme a jemne osolíme.

Potom mäso posypeme koreniacou zmesou. Stehná vložíme do pekáča alebo zapekacej misy a zalejeme 300 ml smotany.

Cesnak olúpeme a celé strúčiky vložíme do smotany. Mali by sa úplne rozvariť, čím omáčka získa dobrú chuť.

Stehná vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a upečieme dozlatista. Podľa potreby dolievame zvyšnú smotanu.

Na upečené stehná nastrúhame syr a necháme v rúre ešte 2 minúty zapiecť.

Podávame s pečenými zemiakmi alebo ryžou a zeleninovým šalátom.