Prísady
- 6 ks kuracie stehná
- 400 ml smotana na šľahanie
- 3 - 4 strúčiky cesnak
- 150 g strúhaný tvrdý syr
- korenie na pečené kurča
- celá rasca
- olej
- soľ
Postup
Kuracie stehná umyjeme, osušíme a jemne osolíme.
Potom mäso posypeme koreniacou zmesou. Stehná vložíme do pekáča alebo zapekacej misy a zalejeme 300 ml smotany.
Cesnak olúpeme a celé strúčiky vložíme do smotany. Mali by sa úplne rozvariť, čím omáčka získa dobrú chuť.
Stehná vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a upečieme dozlatista. Podľa potreby dolievame zvyšnú smotanu.
Na upečené stehná nastrúhame syr a necháme v rúre ešte 2 minúty zapiecť.
Podávame s pečenými zemiakmi alebo ryžou a zeleninovým šalátom.