- 1 kg kuracie prsia
- 3 ks hrušky
- citrónová šťava
- 150 g kozí syr
- 50 g sušené brusnice
- 50 ml suché biele víno
- 2 PL maslo
- 1 kg zemiaky
- 2 ks červená cibuľa
- čerstvý tymian
- morská soľ
- olivový olej
Z umytých, neošúpaných hrušiek vyberieme jadrovníky. Hrušky nakrájame na plátky. Preložíme ich do misky, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu marinovať.
kuracie prsia narežeme pozdĺžne, aby nám vznikli ploché rezne. Osolíme ich, okoreníme a opečieme na panvici s rozohriatym olivovým olejom spolu s plátkami hrušiek.
Keď je mäso opečené z jednej strany dozlatohneda, otočíme ho a na každý rezeň položíme plátky hrušky, navrstvíme 1 lyžicu kozieho syra a pridáme brusnice, ktoré sme varili v bielom víne domäkka.
Na panvicu pridáme maslo a biele víno, v ktorom sa varili brusnice. Necháme prejsť varom a stiahneme z ohňa. Zakryjeme alobalom a necháme 3 - 4 minúty dôjsť.
Podávame s restovanými zemiakmis opečenou cibuľou a tymiánom: Umyté a očistené zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme ich do polomäkka vo vriacej osolenej vode. Scedíme a opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom dozlatista. Ochutíme ich korením a tymianom. Potom pridáme červenú cibuľu nakrájanú na kolieska. Restujeme, kým cibuľa a zemiaky nezmäknú.