Kuracie prsia s kozím syrom a hruškami

Kuracie prsia s kozím syrom a hruškami
Prísady
  • 1 kg kuracie prsia
  • 3 ks hrušky
  • citrónová šťava
  • 150 g kozí syr
  • 50 g sušené brusnice
  • 50 ml suché biele víno
  • 2 PL maslo
  • 1 kg zemiaky
  • 2 ks červená cibuľa
  • čerstvý tymian
  • morská soľ
  • olivový olej
Postup

Z umytých, neošúpaných hrušiek vyberieme jadrovníky. Hrušky nakrájame na plátky. Preložíme ich do misky, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu marinovať.

kuracie prsia narežeme pozdĺžne, aby nám vznikli ploché rezne. Osolíme ich, okoreníme a opečieme na panvici s rozohriatym olivovým olejom spolu s plátkami hrušiek.

Keď je mäso opečené z jednej strany dozlatohneda, otočíme ho a na každý rezeň položíme plátky hrušky, navrstvíme 1 lyžicu kozieho syra a pridáme brusnice, ktoré sme varili v bielom víne domäkka.

Na panvicu pridáme maslo a biele víno, v ktorom sa varili brusnice. Necháme prejsť varom a stiahneme z ohňa. Zakryjeme alobalom a necháme 3 - 4 minúty dôjsť.

Podávame s restovanými zemiakmis opečenou cibuľou a tymiánom: Umyté a očistené zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme ich do polomäkka vo vriacej osolenej vode. Scedíme a opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom dozlatista. Ochutíme ich korením a tymianom. Potom pridáme červenú cibuľu nakrájanú na kolieska. Restujeme, kým cibuľa a zemiaky nezmäknú.