- 250 g čerstvé, alebo sušené dubáky
- 1 ks cibuľa
- bujón - hubový
- 2 dl šlahačková smotana
- olej
- 100 g hladká múka na zahustenie
- citrónová šťava z pol citróna
- 4 ks kuracie prsné rezne
- 0,5 ks maslo
- 1 kg zemiasky
- 2 dl mlieko
- 100 g čerstvá rukola
- soľ
- mleté čierne korenie
Prsné rezne rozrežieme pozdĺž na 8 rezňov, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji cca 4 min na každej strane. Rezne vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Čerstvé dubáky očistíme a nakrájame na plátky. (Sušené dubáky vopred namočíme vo vlažnej vode a necháme ich napučať.) Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené huby a chvíľu ich restujeme. Potom ich zalejeme trochou vody, pridáme rozmrvený hubový bujón a dusíme domäkka, až sa vydusí skoro všetka šťava.
Do smotany rozhabarkujeme hladkú múku a zalejeme ňou udusené huby. Necháme na slabom ohni prevariť. Omáčku dochutíme korením citrónovou šťavou a poprípade prisolíme. Teplé rezne vložíme do omáčky a necháme cca 10 minút povariť. Vyberieme a podávame.
Rukolu sparíme, nasekáme nadrobno. Z uvarených zemiakov, masla a mlieka pripravýme tradičné zemiakové pyré. Malo by byť dobre vyšľahané. Do pyré primiešame nasekanú a sparenú rukoli, prípadne prisolíme. Na tanier dáme naformičkované pyré, priložíme na porciu dva rezne a prelejeme omáčkou. Ozdobiť môžeme čerstvou rukolou, ak nám ostala.