Kuracie prsia na sušených paradajkách s mozarellou

Kuracie prsia na sušených paradajkách s mozarellou
Prísady
  • 1 kg vykostené kuracie rezne
  • 150 g sušené paradajky
  • 3 PL hladká múka
  • sušené oregano
  • 5 lístkov čerstvá bazalka
  • morská soľ
  • čierne korene
  • 200 g pasírované paradajky
  • 0,5 čl kurkuma mletá
  • 250 g mozarella
  • 1 čl kryštálový cukor
Postup

Kuracie prsia nakrájame na plátky, posolíme, okoreníme zľahka čiernym korením a kurkumou, obalíme v múke a narýchlo orestujeme na rozpálenom oleji.

Opečené plátky mäsa poukladáme na pekáč alebo zapekaciu misu, podlejeme výpekom.

Na mäso poukladáme plátky sušených paradajok a lístky bazalky.

Pasírované paradajky zmešame so soľou, oreganom a cukrom (môžeme použiť aj kečup, v tom prípade nepridávame cukor), a takto pripravenou omáčkou polejeme mäso. Prikryjeme plechom na pečenie, prípadne alobalom, pokvapkáme vodou a necháme zapekať približne 25 min, kým mäso nezmäkne.

Po dopečení vypneme rúru, na mäso poukladáme plátky mozarelly a necháme ju na mäse v rozpálenej rúre rozpustiť.

Podávame s opečenými zemiakmi alebo ryžou.