Prísady
- 1 kg vykostené kuracie rezne
- 150 g sušené paradajky
- 3 PL hladká múka
- sušené oregano
- 5 lístkov čerstvá bazalka
- morská soľ
- čierne korene
- 200 g pasírované paradajky
- 0,5 čl kurkuma mletá
- 250 g mozarella
- 1 čl kryštálový cukor
Postup
Kuracie prsia nakrájame na plátky, posolíme, okoreníme zľahka čiernym korením a kurkumou, obalíme v múke a narýchlo orestujeme na rozpálenom oleji.
Opečené plátky mäsa poukladáme na pekáč alebo zapekaciu misu, podlejeme výpekom.
Na mäso poukladáme plátky sušených paradajok a lístky bazalky.
Pasírované paradajky zmešame so soľou, oreganom a cukrom (môžeme použiť aj kečup, v tom prípade nepridávame cukor), a takto pripravenou omáčkou polejeme mäso. Prikryjeme plechom na pečenie, prípadne alobalom, pokvapkáme vodou a necháme zapekať približne 25 min, kým mäso nezmäkne.
Po dopečení vypneme rúru, na mäso poukladáme plátky mozarelly a necháme ju na mäse v rozpálenej rúre rozpustiť.
Podávame s opečenými zemiakmi alebo ryžou.