Prísady
- 1 kg kuracie prsia
- 3 ks jablká
- 2 ks cibuľa
- 250 ml šlahačková smotana
- bazalka čerstvá
- kari korenie
- morská soľ
- čierne korenie
Postup
Mäso nakrájame na kocky. V miske ho zmiešame s dvomi lyžicami oleja, čiernym korením (alebo bielym), soľou a bazalkou.
Mäso opražíme na panvici cca 3 - 4 min. Ak je potrebné, pridáme aj trochu oleja. Inak olej netreba pridávať, keďže už je na mäse.
Cibuľu nakrájame na pásiky. Posypeme ju zľahka troškou kari korenia a osmažímena troške pleja na druhej panvici.
Jablká obielime a tiež nakrájame na pásiky. Spolu s osmaženou cibuľou ich pridáme k mäsu a dusíme domäkka. Podľa potreby podlejeme vodou.
Potom pridávame smotanu na varenie a zvyšok kari korenia. Necháme zovrieť a hneď odstavíme.
Podľa chuti ešte dosolíme a pridáme korenie.
Podávame s ryžou alebo so širokými rezancami. Tanier môžeme ozdobiť lístkami bazalky.