Kuracie karí s jablkami

Kuracie karí s jablkami
Prísady
  • 1 kg kuracie prsia
  • 3 ks jablká
  • 2 ks cibuľa
  • 250 ml šlahačková smotana
  • bazalka čerstvá
  • kari korenie
  • morská soľ
  • čierne korenie
Postup

Mäso nakrájame na kocky. V miske ho zmiešame s dvomi lyžicami oleja, čiernym korením (alebo bielym), soľou a bazalkou.

Mäso opražíme na panvici cca 3 - 4 min. Ak je potrebné, pridáme aj trochu oleja. Inak olej netreba pridávať, keďže už je na mäse.

Cibuľu nakrájame na pásiky. Posypeme ju zľahka troškou kari korenia a osmažímena troške pleja na druhej panvici.

Jablká obielime a tiež nakrájame na pásiky. Spolu s osmaženou cibuľou ich pridáme k mäsu a dusíme domäkka. Podľa potreby podlejeme vodou.

Potom pridávame smotanu na varenie a zvyšok kari korenia. Necháme zovrieť a hneď odstavíme.

Podľa chuti ešte dosolíme a pridáme korenie.

Podávame s ryžou alebo so širokými rezancami. Tanier môžeme ozdobiť lístkami bazalky.