Prísady
- bobkový list
- celé nové korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 0.5 zelenej papriky
- 0.5 červenej papriky
- 0.5 žltej papriky
- soľ
- vegeta
- 0.3 kg kuracích trupov
- koreňová zelenina
- pór
- cibuľa
Postup
Umyté kuracie trupy vložíme do hrnca s vodou.
Pridáme očistenú a na kúsky pokrájanú koreňovú zeleninu, pór, cibuľu, cesnak, papriky, bobkový list, celé nové korenie, soľ a vegetu. Varíme na najnižšej teplote. Pri varení dávame pozor, aby sa nám polievka nezačala prudko variť, pretože by sa zakalila (ak sa nám to stane, nemá to ale vplyv na kvalitu polievky).
Keď je kurča mäkké, polievka je hotová. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Podávame s rezancami, haluškami alebo mäsovými knedličkami.