Prísady
- 0.6 kg kuracej pečene
- 50 g údenej slaniny bez kože
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- 80 g šampiňónov alebo čerstvých hríbov
- 3 PL kečupu
- 1 dl červeného vína
- 2 PL sekaných mandlí
Postup
Pečeň nakrájame na kocky. Do nadrobno pokrájanej roztopenej slaniny dáme najemno pokrájanú cibuľu, trocha opražíme, pridáme nakrájanú pečeň, lisovaný cesnak, mleté čierne korenie a smažíme do ružova.
Pridáme pokrájané šampiňóny, kečup, víno a podusíme. Pozor, solíme až hotové jedlo, nie počas prípravy.
Na tanieroch posypeme sekanými mandľami (ktoré predtým sparíme, ošúpeme, trocha opražíme a nasekáme).
Podávame s varenými zemiakmi prípadne ryžou.