Prísady
- 4 ks stehná z králika
- koreňová zelenina (mrkva, peržlen, zeler, pór)
- 1 ks cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 4 dl suché biele víno
- 140 ml smotana na šľahanie
- vývar
- 250 g syr Karička Klasik
- 3 PL dijonskej horčice
- hladká múka
- maslo
- rastlinný olej
- čerstvý rozmarín
- soľ
- čierne korene
- 100 g šampiňónov
Postup
Na oleji a troške masla orestujeme osolené a okorenené králičie stehná. Keď sa sfarbia dozlatista, vyberieme ich.
V hrnci orestujeme zeleninu (mrkvu, cibuľu, pór, zeler, cesnak) nakrájanú na kocky.
Keď zelenina zmäkne, do hrnca vrátime stehná, pridáme vetvičku rozmarínu a podlejeme bielym vínom. Víno sa po chvíľke odparí a tak môžeme priliať vývar, asi do troch štvrtín. Necháme prevariť, plameň stiahneme a pomaly varíme do mäkka, cca 45 minút.
Potom mäso vyberieme a tekutinu precedíme. Do hladkej omáčky zamiešame múku, aby zhustla.
Pridáme nakrájané šampiňóny, dve lyžice dijonskej horčice, syr Karička a trochu smotany a necháme zovrieť. Nakoniec primiešame kúsok masla a mäso v omáčke necháme krátko prehriať.