Králik na smotane na český spôsob

Králik na smotane na český spôsob
Prísady
  • 1 kg králika
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 PL oleja
  • 1 ks mäsoxu
  • mleté čierne korenie
  • ocot alebo citrónová šťava
  • 50 g hladkej múky
  • 5 ks nové korenie
  • 1 čl soľ
  • 250 ml smotana na šľahanie
Postup

Králika rozkrájame na porcie, umyjeme, potrieme soľou a korením. Na rozpálenom oleji prudko opečieme zo všetkých strán. 

Pridáme na tenké kolieska nakrájanú cibuľu, krátko podusíme, mierne podlejeme vodou, pridáme masox  a pod pokrievkou pomaly dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame a šťavou prelievame porcie králika. 

Mäkké mäso vyberieme a do výpeku zamiešame smotanu, do ktorej sme rozšľahali múku. Krátko povaríme a  vrátime mäso späť. Podľa chuti dochutíme soľou, prípadne octom alebo citrónovou šťavou. 

Králik na smotane je vynikajúci  so žemľovou knedľou.