Prísady
- 4 ks stehná z králika
- trochu hladkej múky
- olivový olej
- 1 strúčik cesnak
- 1 ks bobkový list
- 1 vetvička čerstvý rozmarín
- 400 g krájaných paradajok
- 1 hrsť čierne olivy
- chilli paprička mletá
- soľ
Postup
Králičie stehná obalíme v múke a do zlatista opečieme na olivovom oleji. Vložíme do ťažkého liatinového hrnca a pridáme k nim nasekaný cesnak.
Pridáme bobkový list, nakrájaný rozmarín, paradajky, olivy, chilli a trochu soli . Králika podlejeme trochou vody a pomaly dusíme prikryté asi 1,5 hod domäkka.
Potom zložíme z hrnca pokrievku a necháme varom omáčku zredukovať, aby zhustla. Hotový králik by mal odpadať od kosti a omáčky by malo byť polovičné množstvo tekutiny ako na začiatku varenia.