Knedličky plnené údeným mäsom

Knedličky plnené údeným mäsom
Prísady
  • 250 g údené bravčové mäso varené
  • 100 g krupica
  • 200 g hrubá múka
  • 1 ks vajce
  • soľ
  • 750 g zemiaky
  • 30 g bravč.masť
  • 30 g cibuľa
  • 50 g strúhanka
Postup

Zemiaky si uvaríme v šupke, ošúpeme ich a ešte horúce popretláčame a hneď premiešame s krupicou.

Keď nám hmota v miske trochu vychladne, pridáme jedno vajce, soľ, múku a zamiesime cesto.

Medzitým si pripravíme plnku: Údené mäso si zomelieme. Na masti speníme cibuľku a pridáme k nej mäso a strúhanku. Všetko dobre premiešame, necháme vychladnúť . Pre chuť môžeme pridať trochu čierneho korenia.

Na doske posypanej múkou cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, naplníme mäsovou plnkou. Z naplnených štvorcov formujeme guličky , ktoré dáme variť do veľkého hrnca s posolenou vodou.

Slaninku si nakrájame na malé kúsky, orestujeme a polejeme ňou hotové knedle.

Môžeme podávať s trochou kyslej smotany alebo s kyslou kapustou.