Karniyarik s jahňacím mäsom

Karniyarik s jahňacím mäsom
Prísady
  • 250 g mleté jahňacie mäso
  • 4 ks baby baklažán (cca 150 g/ks)
  • 2 PL olivový olej
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ks paradajky
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks zelená špicatá štipľavá paprika
  • 1 zväzok čerstvá petržlenová vňať
  • 2 PL paradajková šťava
  • morská soľ
Postup

Cibuľu, cesnak, papriku a petržlenovú vňať si nadrobno pokrájame. Jednu z paradajok nakrájame na malé kocky.

Na oleji speníme cibuľu, pridáme kúsky cesnaku, mleté jahňacie mäso, ktoré na prudkom ohni opečieme.

Pridáme papriku, nakrájanú paradajku, prilejeme paradajkovú šťavu a krátko orestujeme.

Zmes osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a odstavíme z ohňa.

Baklažán škrabkou olúpeme po dĺžke, tak aby nám ostal každý druhý pás pokrytý baklažánovou šupkou. Necháme ho chvíľu odstáť a potom vysušíme utierkou, aby nám pri vysmážaní neprskal. Následne ho v rozpálenom oleji zo všetkých strán dohneda opečieme

Opečený baklažán z jednej strany po dĺžke narežeme,aby nám vznikla kapsa na naplnenie. Vnútro posypeme štipkou cukru (na zmiernenie kyslosti paradajok), naplníme pripravenou zmesou a navrchn položíme na plátky nakrájanú paradajku a kúsok štipľavej zelenej paprikz.

Pripravené karnyirikz preložíme na pekáč a cca 30 - 40 min zapekáme. Počas pečenia polievame výpekom uvoľneným pri pečení kapsy.

Podávame poliate cesnakovo - jogurtovým dressingom.