- 250 g mleté jahňacie mäso
- 4 ks baby baklažán (cca 150 g/ks)
- 2 PL olivový olej
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ks paradajky
- 1 ks zelená paprika
- 1 ks zelená špicatá štipľavá paprika
- 1 zväzok čerstvá petržlenová vňať
- 2 PL paradajková šťava
- morská soľ
Cibuľu, cesnak, papriku a petržlenovú vňať si nadrobno pokrájame. Jednu z paradajok nakrájame na malé kocky.
Na oleji speníme cibuľu, pridáme kúsky cesnaku, mleté jahňacie mäso, ktoré na prudkom ohni opečieme.
Pridáme papriku, nakrájanú paradajku, prilejeme paradajkovú šťavu a krátko orestujeme.
Zmes osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a odstavíme z ohňa.
Baklažán škrabkou olúpeme po dĺžke, tak aby nám ostal každý druhý pás pokrytý baklažánovou šupkou. Necháme ho chvíľu odstáť a potom vysušíme utierkou, aby nám pri vysmážaní neprskal. Následne ho v rozpálenom oleji zo všetkých strán dohneda opečieme
Opečený baklažán z jednej strany po dĺžke narežeme,aby nám vznikla kapsa na naplnenie. Vnútro posypeme štipkou cukru (na zmiernenie kyslosti paradajok), naplníme pripravenou zmesou a navrchn položíme na plátky nakrájanú paradajku a kúsok štipľavej zelenej paprikz.
Pripravené karnyirikz preložíme na pekáč a cca 30 - 40 min zapekáme. Počas pečenia polievame výpekom uvoľneným pri pečení kapsy.
Podávame poliate cesnakovo - jogurtovým dressingom.