Kačica na mede s vínom

Kačica na mede s vínom
Prísady
  • 2.5 kg kačica
  • 3 jablká
  • soľ
  • trochu drvenej rasce
  • 2 PL medu
  • 2 dl bieleho alebo červeného vína
Postup

Kačicu očistite, umyte, osušte, posoľte zvnútra aj zvonku a jemne posypte rascou.

Dnu vložte jablká pokrájané na štvrťky, prikryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry.

Víno zmiešajte s medom a asi po 20 min. kačku odkryte, potrite medovo-vínovou zmesou a pečte ďalej už odkrytú.

Takto ju počas pečenia viac ráz potrite a podľa potreby podlejte aj horúcou vodou. Pred dopečením pridajte ešte zvyšné jablká, pokrájané tiež na štvrtky.

Upečenú kačicu rozdeľte na porcie, poukladajte na misu a obložte pečenými jablkami. Podávajte s červenou dusenou kapustou, s knedľou a so šťavou z výpeku.