Prísady
- 2.5 kg kačica
- 3 jablká
- soľ
- trochu drvenej rasce
- 2 PL medu
- 2 dl bieleho alebo červeného vína
Postup
Kačicu očistite, umyte, osušte, posoľte zvnútra aj zvonku a jemne posypte rascou.
Dnu vložte jablká pokrájané na štvrťky, prikryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry.
Víno zmiešajte s medom a asi po 20 min. kačku odkryte, potrite medovo-vínovou zmesou a pečte ďalej už odkrytú.
Takto ju počas pečenia viac ráz potrite a podľa potreby podlejte aj horúcou vodou. Pred dopečením pridajte ešte zvyšné jablká, pokrájané tiež na štvrtky.
Upečenú kačicu rozdeľte na porcie, poukladajte na misu a obložte pečenými jablkami. Podávajte s červenou dusenou kapustou, s knedľou a so šťavou z výpeku.