Prísady
- 1 kg kačacie stehná
- 800 g korenia Kung pao
- 1 pohár oleja
- 2 mrkvy
- 2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g póru
- 1 ľadový šalát
- 3 paradajky
- 50 g jarnej cibuľky
- 1 pohár bazalkového octu,
- 0.5 litra červeného vína
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 feferónka
Postup
Stehná osolíme a okoreníme. Spolu s cesnakom a pokrájanou cibuľou osmažíme na oleji.
Pridáme ocot a necháme chvíľu variť. Do vody dáme korenie kung – pao a varíme približne 7 – 8 minút.
Zeleninu nakrájame po dĺžke a pridáme ku kačacím stehnám. Pridáme víno a varíme 10 minút.
Potom pridáme kung – pao a necháme variť ešte asi 5 minút.
Servírujeme na ľadovom šaláte.