Kačacia pečeň s jablkami

Kačacia pečeň s jablkami
Prísady
  • 400 g kačacia pečeň
  • 3 ks jablká
  • kačacia masť
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • 1 čl hnedý cukor
  • čerstvé brusnice
  • 200 ml suché červené víno
  • 1 čl maizena
  • zmes čerstvých byliniek (oregano, bazalka, tymian)
  • 2 ks bageta
Postup

Kačaciu pečeň nakrájame na plátky. V panvici rozpustíme trochu kačacej masti a jednotlivé plátky opečieme z obidvoch strán. Potom pečeň osolíme, okoreníme a odložíme na teplé miesto.

Jablká aj so šupkou umyjeme, osušíme a pokrájame na hrubšie kúsky.

Vyberieme zrniečka, posypeme hnedým cukrom a v druhej panvici na rozpálenom oleji opečieme z obidvoch strán.

Brusnice dáme do hrnca, zalejeme červeným vínom a na slabom plameni krátko povaríme. Zahustíme maizenou vymiešanou v troche vody.

Bagety pokrájame a nasucho opečieme v panvici. Plátky pečienky podávame s opečenými jablkami, s podusenými brusnicami a opečenou bagetou. Polejeme výpekom z pečienky a posypeme bylinkami.