Prísady
- 400 g kačacia pečeň
- 3 ks jablká
- kačacia masť
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- 1 čl hnedý cukor
- čerstvé brusnice
- 200 ml suché červené víno
- 1 čl maizena
- zmes čerstvých byliniek (oregano, bazalka, tymian)
- 2 ks bageta
Postup
Kačaciu pečeň nakrájame na plátky. V panvici rozpustíme trochu kačacej masti a jednotlivé plátky opečieme z obidvoch strán. Potom pečeň osolíme, okoreníme a odložíme na teplé miesto.
Jablká aj so šupkou umyjeme, osušíme a pokrájame na hrubšie kúsky.
Vyberieme zrniečka, posypeme hnedým cukrom a v druhej panvici na rozpálenom oleji opečieme z obidvoch strán.
Brusnice dáme do hrnca, zalejeme červeným vínom a na slabom plameni krátko povaríme. Zahustíme maizenou vymiešanou v troche vody.
Bagety pokrájame a nasucho opečieme v panvici. Plátky pečienky podávame s opečenými jablkami, s podusenými brusnicami a opečenou bagetou. Polejeme výpekom z pečienky a posypeme bylinkami.