- 1,5 kg hovädzie líčka /3-4 ks/
- 3 PL bravč.masť
- 1 ks cibuľa väčšia
- 1 ks stonkový zeler
- 1 ks veľká mrkva
- 3 strúčiky cesnak
- 500 ml čierne pivo
- 300 ml hovädzí vývar
- 3 ks bobkový list
- 2 vetvičky tymiánu
Mäso necháme odležať pri izbovej teplote "Vo väčšom hrnci alebo kotlíku rozpustíme polovičku bravč. masti a sprudka orestujeme na väčšie kusy nakrájané Líčka (mäso sa tak rýchlo zatiahne a nepustí šťavu)."
Potom na masti v druhej nádobe osmažíme najemno nákrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme mrkvu a stonkový zeler. Zhruba po 15 minútach vrátime do kotlíka (hrnca) orestované mäso. Posolíme a pokoreníme.
"Postupne pridáme horčicu, bobkový list, vetvičky tymiánu a nakoniec všetko podlejeme pivom a vývarom. Na slabom ohni dusíme všetko dve až dve a pol hodiny pokiaľ sa mäso takmer nerozvarí. "
Následne mäso vyberieme a vyredukujeme omáčku na polovicu. Primiešame maslo a na kocky nakrájané udusené líčka. Posypeme petržlenovou vňaťou a poriadne premiešame
Podávame s chlebom a červeným vínom, prípadne doplníme zemiakovou kašou či zapečenou zeleninou.