Jemné hovädzie líčka na pive

Jemné hovädzie líčka na pive
Prísady
  • 1,5 kg hovädzie líčka /3-4 ks/
  • 3 PL bravč.masť
  • 1 ks cibuľa väčšia
  • 1 ks stonkový zeler
  • 1 ks veľká mrkva
  • 3 strúčiky cesnak
  • 500 ml čierne pivo
  • 300 ml hovädzí vývar
  • 3 ks bobkový list
  • 2 vetvičky tymiánu
Postup

Mäso necháme odležať pri izbovej teplote "Vo väčšom hrnci alebo kotlíku rozpustíme polovičku bravč. masti a sprudka orestujeme na väčšie kusy nakrájané Líčka (mäso sa tak rýchlo zatiahne a nepustí šťavu)."

Potom na masti v druhej nádobe osmažíme najemno nákrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme mrkvu a stonkový zeler. Zhruba po 15 minútach vrátime do kotlíka (hrnca) orestované mäso. Posolíme a pokoreníme.

"Postupne pridáme horčicu, bobkový list, vetvičky tymiánu a nakoniec všetko podlejeme pivom a vývarom. Na slabom ohni dusíme všetko dve až dve a pol hodiny pokiaľ sa mäso takmer nerozvarí. "

Následne mäso vyberieme a vyredukujeme omáčku na polovicu. Primiešame maslo a na kocky nakrájané udusené líčka. Posypeme petržlenovou vňaťou a poriadne premiešame

Podávame s chlebom a červeným vínom, prípadne doplníme zemiakovou kašou či zapečenou zeleninou.