Prísady
- 100 g brusníc
- 1 kg jelenie stehno
- 200 g slaniny
- 100 g zeleru
- 100 g mrkvy
- 100 g petržlenu
- 2 veľké cibule
- 2 ks bobkový list
- čierne korenie
- nové korenie
- soľ
- 2 ks citrón
- 0.5 litra smotany
- 150 g hladkej múky
- 200 g masti
Postup
Na rozohriatej masti orestujeme nastrúhanú zeleninu. Keď je zelenina na pol hotová pridáme pokrájanú cibuľu a všetko posmažíme.
Pridáme korenie, očistený citrón a zalejeme vývarom.
Jelenie stehno prešpikujeme slaninou, okoreníme a prudko opečieme.
Vložíme ho do vychladnutej zeleninovej zmesi a necháme 24 hodín odležať.
Nakoniec zjemníme smotanou a ešte asi 10 minút varíme.
Na tanieri ozdobíme brusnicami, citrónom a šľahačkou.