- 1.5 kg jelenie stehno
- 2 ks cibule
- 300 g údenej slaniny
- 250 ml sladkej smotany
- 1 l mlieka
- olej
- soľ
- čierne korenie
- vegeta
- paprika sladká červená mletá
- 1.5 dl ocot
- rasca mletá aj celá
- biele korenie
- 3 PL maggi korenie
- nové korenie mleté aj celé
- 1 čl kari korenie
- 1 mocca čl pálivá paprika
- 4 PL múka hladká
Deň pred prípravou tohto jedla si pripravíme nálev, do ktorého dáme na tenké plátky alebo na rezance pokrájané mäso. Nálev : do 1,5 l studenej vody pridáme 1 dl octu, lyžicu soli, po malej lyžičke mletej aj celej rasce, vegetu, čierne mleté korenie, celé nové korenie, 3 PL maggi korenia. Mäso dáme do tohto nálevu a necháme do druhého dňa v chladničke odstáť.
Na druhý deň do hrnca dáme trošku oleja pridáme nadrobno pokrájanú slaninu a opražíme do hneda. Pridáme 2 nadrobno pokrájané cibule a dozlatista opražíme.
Mäso z nálevu vyberieme, opláchneme pod tečúcou vodou, dobre vyžmýkame a dáme do hrnca s pripravenou opraženou slaninou a cibuľou. Dobre premiešame a pridáme sladkú (1 PL ) mletú papriku a cca 1/2 až lyžička soľ, rasca mletá, pálivá paprika, vegeta, mleté čierne a biele korenie, mleté nové korenie, karí korenie.
Podlejeme studenou vodou a dusíme na miernom ohni domäkka. Keď je mäso mäkké zalejeme ho vopred pripravenou zmesou z mlieka, smotany a múky (4 PL) po uvedení do varu pridáme cca 2 -3 PL octu .
Podávame s knedľou