Jelenie ragú

Jelenie ragú
Prísady
  • 100 g mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 50 g feniklu
  • 100 g cibule
  • 1 dl oleja
  • 200 g paradajky
  • 2 dl červeného vína
  • voda
  • 1 kg jelenie stehno bez kosti
  • 20 g cukru
  • soľ
  • 20 g brusnice sušené
  • bobkový list
  • korenie nové celé,
  • korenie čierne mleté
  • citrón
Postup

Do hrnca nalejeme olej a na slabom ohni necháme restovať cibuľku. Pridáme mäso nakrájané na kocky a sprudka opečieme.

Pridáme koreňovú zeleninu a fenikel, červené víno, bobkový list, nové korenie a vodu. Zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť.

Pridáme paradajky, cukor, soľ, čierne korenie, brusnica a dusíme do mäkka. 

Mäso vyberieme aj s polovicou zeleniny, šťavu rozmixujeme ponorným mixérom, všetko vrátime späť do hrnca a necháme prejsť varom.

Vhodnou prílohou sú maslové halušky.