Prísady
- 100 g mrkvy
- 100 g zeleru
- 50 g feniklu
- 100 g cibule
- 1 dl oleja
- 200 g paradajky
- 2 dl červeného vína
- voda
- 1 kg jelenie stehno bez kosti
- 20 g cukru
- soľ
- 20 g brusnice sušené
- bobkový list
- korenie nové celé,
- korenie čierne mleté
- citrón
Postup
Do hrnca nalejeme olej a na slabom ohni necháme restovať cibuľku. Pridáme mäso nakrájané na kocky a sprudka opečieme.
Pridáme koreňovú zeleninu a fenikel, červené víno, bobkový list, nové korenie a vodu. Zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť.
Pridáme paradajky, cukor, soľ, čierne korenie, brusnica a dusíme do mäkka.
Mäso vyberieme aj s polovicou zeleniny, šťavu rozmixujeme ponorným mixérom, všetko vrátime späť do hrnca a necháme prejsť varom.
Vhodnou prílohou sú maslové halušky.