Prísady
- 600 g jelenie stehno
- 2 PL olej
- 1- 2 ks mrkva
- 0,5 ks zeler
- 1 ks petržlen
- čierne korene
- sušené borievky
- korenie na divinu
- 3 ks nové korenie
- 1 štipka mletý muškátový orech
- 2-3 ks bobkový list
- 1,5 dl suché červené víno
- soľ
Postup
Všetky koreniny zmiešame v oleji a naklepané mäso marinujeme 24h.
Mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji. Potom potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovú zeleninu, koreniny, bobkový list, bujón, víno a podlejeme asi 2,5 dcl vody a dusíme cca 45 min.
Mäkké mäso vyberieme dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme pridáme brusnice, povaríme
Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť.
Podávame so zemiakovými knedličkami alebo knedľou, prípadne opekanými zemiakmi.