Jahňacina nadivoko

Jahňacina nadivoko
Prísady
  • 3 zrnká nového korenia
  • 2 kg jahňacie stehno aj s kosťou,
  • 2 kg jahňacie stehno aj s kosťou,
  • 40 g údenej slaniny
  • 3 dl vody
  • 1 dl octu
  • 1 veľká cibuľa
  • bobkový list
  • 3 zrnká celého čierneho korenia
  • 40 g masla
Postup

Mäso odblaníme, umyjeme, prešpikujeme kúskami slaniny a dáme do marinády.

Marináda: vodu, ocot, 1/2 pokrájanej cibule, bobkový list, celé čierne a nové korenie uvaríme. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej marinády dáme mäso a necháme ho odležať 1 - 2 dni.

Potom mäso vyberieme, marinádu precedíme. Do pekáča dáme maslo, pokrájanú druhú polovicu cibule, zľahka ju opražíme, vložíme mäso a za občasného podlievania marinádou pečieme v dobre vyhriatej rúre.

Marináda:voda, ocot, 1/2 pokrájanej cibule, bobkový list, celé čierne a nové korenie