Prísady
- 1 kg jahňacieho stehna
- 3 celé hlavičky cesnaku,
- olej
- soľ
- nastrúhanú citrónovú kôru
- šťavu z citróna
- 1 paradajkový pretlak
- nahrubo mleté korenie
- 1 kg jahňacieho stehna
- francúzsku horčicu
- 1 čl cukru
- 1 čl tymianu
- väčšie množstvo čerstvého rozmarínu
Postup
Nakrájajte cesnak a pomocou noža ním prešpikujte mäso, osoľte a dajte do pekáča.
Zmiešajte olej, citrónovú kôru a šťavu, paradajkový pretlak, horčicu a cukor.
Polovicou tejto zmesi potrite mäso a dajte do vopred vyhriatej rúry.
Po 10 minútach mäso opäť potrite a posypte ho tymianom. Zmiernite plameň a mäso pečte asi hodinu, priebežne ho polievajte vzniknutou šťavou.
Nakoniec ho posypte posekaným rozmarínom a dopečte ešte 15 min.
Ako príloha sa hodia zemiaky a dusená zelenina