Prísady
- 1 kg jahňacieho stehna
- 1 kg jahňacieho stehna
- 1 kg jahňacieho stehna
- 4 PL oleja
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky paprika sladká červená mletá
- 4 PL citrónovej šťavy
- 2 PL nakrájanej petržlenovej vňate
- mäsový vývar
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Očistené stehno vložíme do pekáča a opečieme ho na rozohriatom oleji.
Vyberieme ho a v tom istom oleji opražíme na malé kocky nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku.
Pridáme sladkú papriku, nakrájanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a podlejeme vývarom. Vložíme mäso, osolíme, okoreníme, prikryjeme a pozvoľna v rúre podusíme domäkka. Stále podlievame, aby sa mäso nepripaľovalo. Ku koncu odkryjeme a mäso dopečieme dozlatista.
Upečené stehno vyberieme a naporcujeme. Omáčku vydusíme na tuk.