Jahňacie stehno na citróne

Jahňacie stehno na citróne
Prísady
  • 1 kg jahňacieho stehna
  • 1 kg jahňacieho stehna
  • 1 kg jahňacieho stehna
  • 4 PL oleja
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky paprika sladká červená mletá
  • 4 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL nakrájanej petržlenovej vňate
  • mäsový vývar
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Postup

Očistené stehno vložíme do pekáča a opečieme ho na rozohriatom oleji.

Vyberieme ho a v tom istom oleji opražíme na malé kocky nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku.

Pridáme sladkú papriku, nakrájanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a podlejeme vývarom. Vložíme mäso, osolíme, okoreníme, prikryjeme a pozvoľna v rúre podusíme domäkka. Stále podlievame, aby sa mäso nepripaľovalo. Ku koncu odkryjeme a mäso dopečieme dozlatista.

Upečené stehno vyberieme a naporcujeme. Omáčku vydusíme na tuk.