- 1 kg jahňacieho rebierka
- 1 kg jahňacieho rebierka,
- 200 g sušených fíg,
- olivový olej
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- grilovacie korenie
- 20 g horkej čokolády
- 0.1 dl koňaku,
- 20 g maizeny
- 20 kusov čili
- 4 kusy čerstvých fíg
- 800 g šošovice
- 200 g mrkvy
- 200 g zeleru
- 1 veľkú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ
- čerstvé mleté a celé čierne korenie
Umyté rebierka opatrne narežeme tak, aby sme vytvorili akési vrecko či kapsu, osolíme, okoreníme a plníme sušenými figami.
Naplnené z oboch strán na rozohriatom olivovom oleji a podliate vodou dáme piecť do rozohriatej rúry. Keď je mäso upečené, vyberieme ho, odstránime ihly a šťavu dochutíme kúskom horkej čokolády a koňakom.
Podľa potreby necháme šťavu redukovať a zahustíme maizenou.
Pripravíme si šošovicové ragú: Vopred namočenú šošovicu uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na rozohriatom oleji orestujeme pokrájanú cibuľku a očistenú zeleninu pokrájanú na kocky.
Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a prikryté dušíme domäkka.
Keď je zelenina hotová, primiešame uvarenú šošovicu.
Na tanier dávame ako základ šošovicové ragú a navrch jahňacie rebierka.
Tanier môžeme zdobiť nakrájanou a stlačenou čerstvou figou a pár kúskami čili.