Jahňacie pliecko nadivoko

Jahňacie pliecko nadivoko
Prísady
  • 1 kg jahňacie pliecko aj s kosťou
  • 1 kg jahňacie pliecko aj s kosťou
  • 1 kg jahňacie pliecko aj s kosťou
  • 50 g údenej slaniny
  • 3 dl vody
  • 1 dl octu
  • 1 väčšiu cibuľu
  • bobkový list
  • 3 zrnká celého čierneho korenia
  • 3 zrnká nového korenia
  • 40 g masla
Postup

Mäso odblaníme, umyjeme, prešpikujeme kúskami slaniny a dáme do marinády.

Pripravíme si marinádu. Vodu, ocot, 1/2 pokrájanej cibule, bobkový list, celé čierne a nové korenie uvaríme. Necháme vychladnúť.

Do vychladnutéj marinády naložíme mäso a necháme odležať 1 - 2 dni. Potom mäso vyberieme, marinádu precedíme.

Do pekáča pridáme maslo, pokrájanú druhú polovicu cibule, trošku ju opražíme, vložíme mäso a za občasného podlievania marinádou pečieme v dobre vyhriatej rúre.

Marináda: voda, ocot, 1/2 pokrájanej cibule, bobkový list, celé čierne a nové korenie