Prísady
- 1 kg jahňacie pliecko aj s kosťou
- 1 kg jahňacie pliecko aj s kosťou
- 1 kg jahňacie pliecko aj s kosťou
- 50 g údenej slaniny
- 3 dl vody
- 1 dl octu
- 1 väčšiu cibuľu
- bobkový list
- 3 zrnká celého čierneho korenia
- 3 zrnká nového korenia
- 40 g masla
Postup
Mäso odblaníme, umyjeme, prešpikujeme kúskami slaniny a dáme do marinády.
Pripravíme si marinádu. Vodu, ocot, 1/2 pokrájanej cibule, bobkový list, celé čierne a nové korenie uvaríme. Necháme vychladnúť.
Do vychladnutéj marinády naložíme mäso a necháme odležať 1 - 2 dni. Potom mäso vyberieme, marinádu precedíme.
Do pekáča pridáme maslo, pokrájanú druhú polovicu cibule, trošku ju opražíme, vložíme mäso a za občasného podlievania marinádou pečieme v dobre vyhriatej rúre.
Marináda: voda, ocot, 1/2 pokrájanej cibule, bobkový list, celé čierne a nové korenie