- 0.5 kg jahňacieho karé
- 0.5 kg jahňacieho karé
- soľ
- kúsok citrónovej kôry
- 30 g oleja
- 100 g koreňovej zeleniny
- 30 g údenej slaniny
- bobkový list
- 5 zrniek celého čierneho korenia
- 2 dl kyslého mlieka
- 40 g hladkej múky
- čl horčice
- ocot
umytého jahňacieho karé odsekneme 4 rebierka, mierne ich naklepeme, okraje nasekneme a po oboch stranách opečieme na horúcom oleji. Vyberieme na tanier.
Na zvyšku oleja zapeníme očistenú na plátky pokrájanú cibuľu a zeleninu, bobkový list, citrónovú kôru a korenie. Potom na pripravený zeleninový základ položíme opečené rebierka, posolíme ich, podlejeme naberačkou horúcej vody, dáme do kuchty a 20 minút dusíme.
Potom tlakový hrniec otvoríme, mäso vyberieme a zeleninu so šťavou prelisujeme do hrnca.
Dáme na sporák, prilejeme zátrepku pripravenú z kyslého mlieka a hladkej múky a všetko spolu dobre povaríme.
Nakoniec do omáčky zamiešame horčicu, pridáme na rezance pokrájanú opečenú slaninu a podľa potreby dochutíme octom alebo citrónovou šťavou.