Jahňacie karé na kyslo

Jahňacie karé na kyslo
Prísady
  • 0.5 kg jahňacieho karé
  • 0.5 kg jahňacieho karé
  • soľ
  • kúsok citrónovej kôry
  • 30 g oleja
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 30 g údenej slaniny
  • bobkový list
  • 5 zrniek celého čierneho korenia
  • 2 dl kyslého mlieka
  • 40 g hladkej múky
  • čl horčice
  • ocot
Postup

umytého jahňacieho karé odsekneme 4 rebierka, mierne ich naklepeme, okraje nasekneme a po oboch stranách opečieme na horúcom oleji. Vyberieme na tanier.

Na zvyšku oleja zapeníme očistenú na plátky pokrájanú cibuľu a zeleninu, bobkový list, citrónovú kôru a korenie. Potom na pripravený zeleninový základ položíme opečené rebierka, posolíme ich, podlejeme naberačkou horúcej vody, dáme do kuchty a 20 minút dusíme.

Potom tlakový hrniec otvoríme, mäso vyberieme a zeleninu so šťavou prelisujeme do hrnca.

Dáme na sporák, prilejeme zátrepku pripravenú z kyslého mlieka a hladkej múky a všetko spolu dobre povaríme.

Nakoniec do omáčky zamiešame horčicu, pridáme na rezance pokrájanú opečenú slaninu a podľa potreby dochutíme octom alebo citrónovou šťavou.