Jahňacie karé (chrbát) grilované

Jahňacie karé (chrbát) grilované
Prísady
  • 1 kg jahňacích kotliet
  • 1 kg jahňacích kotliet
  • olej
  • 2 PL octu
  • 1 čl sušenej mäty
  • petržlenovú vňať
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čl mletej červenej papriky
  • 1 PL nahrubo potlčeného čierneho korenia
  • 750 g sterilizovanej zelenej fazuľky
  • 1 čl kari korenia
Postup

Z mäsa odstránime tuk a okraje kotliet narežeme. Z 3 lyžíc oleja, octu, mäty, posekanej petržlenovej vňate, pretlačeného cesnaku, mletej papriky a korenia pripravíme marinádu.

Jednotlivé kotlety potrieme marinádou, zabalíme do alobalu a na noc odložíme do chladničky.

Na druhý deň mäso osušíme, osolíme a grilujeme z každej strany po 6 min.

Podávame so zelenou fazuľkou.

Príprava zelenej fazuľky:Na rozohriatom oleji opražíme kari korenie, pridáme scedenú fazuľku, osolíme a niekoľko minút dusíme. Nakoniec posypeme posekanou vňaťou.