Prísady
- 1 kg jahňacích kotliet
- 1 kg jahňacích kotliet
- olej
- 2 PL octu
- 1 čl sušenej mäty
- petržlenovú vňať
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čl mletej červenej papriky
- 1 PL nahrubo potlčeného čierneho korenia
- 750 g sterilizovanej zelenej fazuľky
- 1 čl kari korenia
Postup
Z mäsa odstránime tuk a okraje kotliet narežeme. Z 3 lyžíc oleja, octu, mäty, posekanej petržlenovej vňate, pretlačeného cesnaku, mletej papriky a korenia pripravíme marinádu.
Jednotlivé kotlety potrieme marinádou, zabalíme do alobalu a na noc odložíme do chladničky.
Na druhý deň mäso osušíme, osolíme a grilujeme z každej strany po 6 min.
Podávame so zelenou fazuľkou.
Príprava zelenej fazuľky:Na rozohriatom oleji opražíme kari korenie, pridáme scedenú fazuľku, osolíme a niekoľko minút dusíme. Nakoniec posypeme posekanou vňaťou.